lördag 16 januari 2010

Dagen har gått i ett...

Vi var på kalas i rudskoga och firade lilla Eila som blev 3 år i torsdags, hon gillade sina paket men bäst var nog my little pony hästen och boken med mumin *ler* kläder är ju bara ett nödvändigt ont, men mamma gillade dem nog. Elis tyckte det var kul ett tag, sedan blev han trött, men kunde inte sova då vi hade glömt snutten och det luktade ju inte som hemma, så då var han kokt ett tag men sedan när vi packa in oss i bilen så somna han på tre röda. När vi sedan kom hem så åt han och vi busade en stund sen har han sovit till nu och nu ska han ha mat igen sedan blir det natten till förhoppningsvis imorgon bitti. Marcus ska ju ut och fiska men har lovat att ta skrutten så jag får sova en helt natt plus lite på morgonen *Älskar dig Marcus ♥ *

Nu ska vi strax gå och nanna - är en del trött jag....

Kalas i rudskoga

Ja idag ska vi till Eila och fira hennes 3-årsdag. Sju paket skall hon få, hoppas hon kommer gilla innehållet. Var ju på rean på Maxi och det var svårt att låta bli och handla ;) 19 :- för en tröja. Dock får hon inte presenter för mer än ca 200:- även om det blev en del paket. *Ler* men det var ju massor av paket hon ville ha.

Annars är det gamla vanliga som händer...Mys med Elis, plock och städ här hemmavid lite pyssel när man får tid. Skönt att Marcus inte fiska idag utan mys hela familjen, Elis verkar gilla det han med...Det är så kul på morgonen när han vaknat, då får han komma och ligga lite i vår säng mellan oss innan vi går upp - han morgonbajsar då och sedan går dagen i ett.

Nej nu ska vi börja göra oss i ordning för kalaset - ganska skönt att gå i pyjamas till nu *hehe*
På återhörande PUSS

fredag 15 januari 2010

SmyckenMadeByMLi...

Ja det är en jättekul hobby och det är så kul att det är så många som är intresserade, då är det ännu mer kul att hitta på nya saker och att det har spritt sig som en liten löpeld nu känns oxå riktigt bra :) Som sagt jag ska anordna ett liten smyckesparty typ som ett me&i-party och visa upp saker och visa vad jag har, fick tipset av en bekant som gärna ville se mer, för fler beställningar *me like* kommer nog inte behöva lägga ut någon annons på ett tag, då det är många kompisar till sådana som köpt smycken som är intresserade, precis som det ska va *ler* och mina priser är ju helt ok om jag får säga det själv *blink blink*

Den andra saken som jag skrev om tidigare är att jag är uttagen till ett designteam på en webshop som säljer smycken, smyckesdelar, jag har fått hem material från denna shopen och ska göra ett smycke *det är redan klart* och detta kommer läggas ut på denna webshopen och min bloggadress kommer visas upp, det är bra reklam det! Och jättenöjd med smycket är jag oxå *ler* så fort jag fått klartecken att hon gillar fotot jag tagit kommer jag lägga upp det och visa vilka sida det är jag kommer finnas på *så kul*

Nej nu ska jag gå och nanna - kalas för Eila imorgon och massa annat skoj ;)

God natt mina vänner! *gäsp*

Min vanliga tur...*suck*

Ja då kom mina kursiva stansar idag, blev jätteglad och skulle plocka fram stora pyssellådan, men när jag tar fram stansarna ser jag att det är inget a med - två c istället, just min tur....men jag har försökt kontkta dem så jag hoppas de hör av sig snart! Både ringt och mailat. J***a måndagsexemplar....

Åkte ju över till karlstad med skrutt och hade först tänkt att bara handla till mig själv, men jag hittade en del till fisen på rean på po.p så då var jag tvungen att köpa det till honom. Jag själv köpte två tunikor på ginatricot, så nöjd! Denna svarta och en grå oxå...

 
Ett par leggings, cardigan och några basplagg på h&m, + där hitta jag lite till skrutt med ;)

Har en annan rolig sak att berätta för er, men jag tar kanske det imorgon...nej nu ska jag och Elis leka lite...

Pappa fiskar


Då måste Elis titta var på sjökortet ;)

Eget val...

Igår så vaknade Elis åter igen rätt tidigt 04.30 kanske berodde på att pappa var uppe och han inte sov i någon djupsömn...men idag så valde jag att ta upp honom 5.30 när Marcus gick upp . Elis och jag ska över till Karlstad idag och shoppa lite och nu när han åt 5.30 så kommer han äta vid 9.30 och det blir perfekt att åka över precis efter det och sedan hinner jag antagligen hem innan han är hungrig igen (självklart har jag med mig mat om han blir hungrig i karlstad.) Jag ska köpa två nya snuttar till skrutt, jag har ju varit på väg att slarva bort den ena och det kan vara bra att ha backup. Dessa ska givitvis användas så de också blir lite snuttiga annars blir det jobbigt att börja använde de sen om man tappar bort någon av de andra.

Det är skönt att man har kommit i lite rutiner, Elis sover faktiskt fortfarande rätt mycket under dagen...mellan 4-6 timmar och sedan sover han ändå hela natten, förutom just nu då :) *ler* Man har pratat med mamma om det och hon som pensionerad bvc-distriktsjuksköterska sa att det var helt normalt och då litar jag på det. Han har också vänt sig flera gånger från rygg till mage nu - han har kommit underfund med hur man gör nu , så kul att se. Det här med mat går väl sådär nu - han har en svacka nu, men då väntar vi några dagar och provar igen sen.

Det här med GI verkar funka, jag har på 4 dagar gått ner nästan 2 kg, kul att det händer något! Mer ska det bli hoppas jag :) För så jobbigt är det inte. Får inte på dessa två veckor komma upp i en träningspuls på över 120 eller vad det va, så crosstrainer hoppar jag på när dessa två veckor gått. Det blir promenader med Elis i stället.

Kommer antagligen ha smyckesvisning för x antal personer, då jag har personer som är intresserade av att komma och titta och känna lite på smyckena. Är du som läser bloggen intresserad av att komma, maila mig då på madebymli@live.se skriv i rubriken smyckesvisning så kommer jag med mera information när det är bestämt. Kommer försöka ha det i slutet av jan eller precis i början av feb. Vill ju få hem lite kul saker innan dess.

nej nu ska annat göras innan Elis vaknar igen...

torsdag 14 januari 2010

Promenad


Så gött var det :) försökte blogga från mobilen men det gick inte...så då fick man fixa det hemma istället. Passar på att visa mina torrsprickor på händerna....det är mer än det ser ut...

Grattis Tummeliten 2 år

Ja idag är det 2 år sedan vi öppnade tummeliten....tänk vad tiden går fort...och det är fortfarande kul med ett eget företag, även om man inte varit där och jobbat sedan vecka 27 förra året. Men tiden kommer gå fort med Elis hemma och man är snart tillbaka...Anna håller mig ju uppdaterad vad som händer och fötter därute..

Ska göra en kul sak med mitt smyckespysslande *nyfikna va?!* men så fort det är klart ska ni få höra, ska faktiskt bli riktigt kul *ler* Det känns fortfarande helt ok med GI, igår åt vi hur god mat som helst...Nu har ju tre dagar gått så nu är kolhydraterna ute ur kroppen. Det blev ingen promenad med Elis igår för vi tog bilen och åkte och handla istället...men idag med bara -6 så vi ska allt komma ut en stund.

Fattar inte att mensvärken kan bli värre när man fått barn de 2 första dagarna har jag så ont att det nästan känns som de första värkarna på bb...hoppas det blir bättre :)

Ttött som bara den idag, Elis har ätit en gång till och sover nu så jag tror jag ska följa hans exempel och sova lite...även om det bara blir 30 min - 1 timme....så natti på er....uppdaterar mer sen!

onsdag 13 januari 2010

Lista som alla andra ;)

Namn: Emelie
Kallas för: Emlan,
Stjärntecken: Tvilling
Höger eller vänsterhänt: Höger
Piercingar: Har haft - naveln ;)
Tatueringar: Inte det heller
Längd: 162 cm
Skostorlek: 37-38
Hårfärg: Ljusbrunt just nu, annars blond
Fräknar: Nopp
Motto: ”Att tro på dig själv är att dubbla din förmåga"
Kär: Definitivt
Önskar du att du bodde någon annanstans: Ibland, ett större hus skulle inte skada
Tycker du att du är attraktiv: Skönheten kommer i betraktarens öga
Dricker du: Massa vatten
Vilket schampoo använder du: Fructis
Vilken parfym använder du: YSL
Vad är du rädd för: Inte mycket
Gillar du att tvätta: Ja men inte att ta hand om tvätten efteråt
Gillar du berg-och dalbanor: Nja...
Senaste…………
Film du hyrde: Flickan som lekte med elden
Film du köpte: Harry Potter
Låten du hörde: Köttbullelåten - Elis och jag lyssna på den
Personen du ringde: Mamma
Personen som ringde dig: Anna
Tv-program du såg: Lyxfällan
Person du tänkte på: Elis

Nej nu orkar jag inte mer...

sliten...

Ja det blir man när man har varit uppe sedan 3.55,  får hoppas att lillfisen sover längre imorgon ;) Eila Elis kusin fyller 3 år imorgon och hon ville ju många paket så hon kommer få 7 paket av oss *ler* var på Maxi och hittade kläder som kostade typ 19:- styck så det blev 5 plagg och en leksak, sedan har vi en bok till henne oxå. Hoppas hon blir glad för alla paketen :) Får se om vi ska dit imorgon eller på lör, har inte bestämt oss än.

Mina händer ser ut som spetälsk för jag har sådana torrsprickor och de svider och gör ont *ajaj* stackars mig...hehe...Nej nu ska jag ordna en sak åt min brorsdotter Lina och efter det blir det halv åtta oss mig...

*Bye bye*

ps. så ni är inga som läser min blogg, då jag inte sett några kommentarer. ds *blink blink*

Det har blivit en del...

209 inlägg har jag skrivit sen jag började blogga - tycker att jag är rätt duktig om  jag får säga det själv ;) Vore rätt kul om ni som läser min blogg lämnar en kommentar - vore kul att veta vilka ni är. Försöker ju att uppdatera min blogg minst en gång om dagen. Tycker själv att det är rätt kul att läsa andras bloggar och se vad ni skriver om.

Idag kommer Virre, Lucas, Ellinor och Ivar på besök, ska fixa ett smycke åt Virre och Ellinor ville kolla på vad jag har för något - tyvärr är det ju rätt urplockat men det går ju att ta hem om det är något man är intresserad av :). Funderade på fika till dem men vi håller ju på med GI så det ända som vi har hemma för att själva inte trilla dit är ju pepparkakor så jag hoppas att de tycker pepparkakor är ok :) För jag är ju inte den bakande typen...

Elis tyckte vi skulle gå upp innan pappa idag, han vaknade vid 3.55 och jag hörde hur det kurrade i hans mage, men nu har han ätit och sover igen - så jag ska nog ta och fixa lite medans han sover. Sova får jag göra senare *ler* Är ändå rätt morgonpigg men kommer väl bli trött en stund nu på förmiddagen.

Ikväll ska vi plocka in crosstrainern från garaget och ta och sätta igång med träningen, jag och lillen kanske tar en promenad ute också, beror dock helt på vädret hoppas på att det blir mindre än -10 som det är nu. Jag känner mig redan fräschare och hoppas att efter dessa två veckor att jag gått ner några kilon såsom brorsan gjorde...

Nu är det annat som kallar...men vi kanske hörs senare idag PuSs&KrAm på eR

tisdag 12 januari 2010

så det så...

Har uppdaterat smyckesbloggen för er som vill se här och har även nu en nyhet, spana in vet ja ;) Dagen har  gått i ett och jag är seg, blir en lugn kväll med lite tv-tittande...

tjingeling...

Det känns rätt bra...

Med den här GI-dieten, känns redan i kroppen att det är något på gång, det tar 3 dagar för alla kolhydrater att lämna kroppen så nästan två dagar kvar...De två första veckorna är det noll-tolerans vad gäller någon form av kolhydrater. Men det tror jag att jag och Mackan klarar...Sedan får man lägga in sådant som har lite GI t.ex. råris, bulgur, rågkuse etc. Fick ju mat med råris hos brorsan och det var riktigt mumma...

Var förbi coop och handla lite igår, köpte en frostvakt till garaget så vi slipper ha öppet, ska väl ta och koppla in den idag. Sedan måste jag slå ett slag för deras barnkläder friends. Det var lite rea och detta hitta jag till lillkillen.


Måste ju ha camobyxor när man har en pappa som fiskar och en morfar/farfar som jagar ;) *skratt* Sedan var dräkten, bodyn och tröjan med hunden så söta så de följde oxå med ner i påsen. I helgen som var nu var ju alla här och brorsans fru  Minna jobbar ju på H&M och hon hade köpt tre jättefina pyjamasar till Elis på rean 100:- fick jag ge - det är ju ingenting och de är hur söta som helst.

Idag kommer det komma lite smyckesattiraljer i brevlådan och jag har en del smycken som jag måste göra, så när jag får för Elis ska jag sätta mig och fixa mina beställningar :) Ni får se dem på smyckesbloggen sen.
Ha en bra dag på er,för det ska jag och lillskrutten...

Xoxo Emlan

måndag 11 januari 2010

Mellis


Mitt mellanmål :) mums

Times fly....

F*n vad tiden går snabbt, skrutten är redan 5 månader. Mammas store kille. Idag sov vi lite längre faktiskt till 7.17 så gött. Stackars Marcus som fick gå upp 4.10, hade borde vara trött idag, vi kollade ju på Johan Falk igår så vi kom ju inte i säng förrän kl var 23.53.

Fick mitt årsbesked av csn igår inte så kul....skyldig dem en del..men så har man väl en ok lön för att betala tillbaka men kanske inte när jag är mammaledig =/...jaja det går väl det med. Idag kommer Linda M en snabb sväng vi ska byta smyckesdel, hon har dessa fina hjärtramar och Louise som vann min tävling ville ju gärna ha ett sådant smycke. Så jag får en hjärtram av Linda så ska hon få ett annat hjärta av mig *tack Linda* hoppas att min leverantör mailar mig snart så jag kanske oxå får hem dessa fina hjärtramar...Funderar på att beställa hem lite mer smyckessaker, för det ramlar ju in lite beställningar titt som tätt *me like*

Nej nu blir det GI - frukost och sedan duschen. Lilleman sover ju en liten stund till nu...

KrAmEn på Er

söndag 10 januari 2010

Så stilig


Mmm måste vara fin när man blir 5 månader ;) pingvinfrackpyjamasen duger fint när man ska sova!

Gi handlat


Japp nu är det fullt med gi mat har hemma. Så imorgon börjar vi...typ ägg, sallad och kött ska vi äta nu i två veckor *ler* för det är brännfasen-bror gick ner 5 kg på två veckor,så vi får se vad som händer här. ikväll blir det i allafall oxfile med pommes och Bearnisesås sista gången med pot på ett bra tag...

Så då vart man själva igen...

Japp nu har släkten åkt...mysigt att ha alla här men även skönt att bli själva igen. Det har varit mycket för lillskrutten men  alla människorna och han har väl lite sömn att ta igen nu....kanske vi oxå ;)
Här kommer en liten bild från gårdagen...tyvärr har vi inga bilder från kyrkan men ska väl få av de som tagit


Han var ju som sagt väldigt duktig, mammas lille gryn *ler* Nu ska jag strax bege mig till Maxi och handla inför vår nya diet. Är faktiskt taggad inför vår GI - diet *får hoppas det går bra* ska väl ta tag i det här med crosstrainern oxå....Men början i allafall med GI:n först...Blir kanske lite smycken gjorda idag med, får se om jag orkar annars pysslar jag nog lite imorgon i allafall...

Puss Emlan