lördag 26 januari 2013

Nu får det räcka, tack!

I torsdags eftermiddag tyckte jag att Elis magsjuka gått lite för långt...han hade inte fått behålla nåt och jag vägde honom. Vi var ju till BVC för nån vecka sen för att kolla vikt och längd, då hade han ju hämtat sig lite från förkylning i julas och gått upp till 14,7 och när jag vägde honom hade han gått ner ett kilo...vår lilla räka, så då kände jag nu måste nåt göras. Ringde 1177 och de gav oss rådet att åka till barnakuten i Karlstad. Sagt och gjort. När vi kom dit ställde de lite frågor och sen beslutade de att han skulle bli inlagd med dropp. Först tänkte de vänta på blodprovssvaren. Men sen när de fick reda på 1 kg nergång, då bestämdes det direkt att han skulle läggas in.

Han tyckte inte det var kul och ville att vi skulle åka hem. Men jag sa till honom att var viktigt att han skulle bli bra. Droppet hjälpte och vi fick åka hem igår och han mår mycket bättre. Vilken aggressiv form av magsjuka vi fick. Verkar som den går lite överallt. Då är det ju ännu mer viktigt att de som spytt eller har haft diarré ska vara symtomfria i minst 48 timmar innan de får träffa någon. Ja och eftersom jag jobbar i förskolan vet jag ju hur viktigt det är med den här regeln, man önskar bara att alla andra hade bättre koll också... Men nu har vi haft vårt så nu ska vi bara ha det bra och gött på vår ledighet!!!!





onsdag 23 januari 2013

Känns sådär...

Är rätt trött på magsjukan! Leah blev ju sjuk i fredags och sen på söndagen tog det om på henne. I måndags var det Elis tur och så tog det om på honom idag...känns rent ut sagt för jävligt! Marcus har ju oxå blivit sjuk. Jag är den enda som klarat mig än så länge...får väl det på söndag när vi sitter på flyget...Men har jag inte fått det än så borde jag ju faktiskt klara mig!

Är i Elis och Leahs rum och försöker roa lillskrutta som nu äntligen är pigg. Hon vill tydligen att jag ska läsa bok nu så får ta och göra det!