lördag 27 augusti 2011

...

Började morgonen med 6 km promenad på A9 självklart hade både Elis och Leah fått mat innan vi gick...det var uppfriskande och gå, värmen smög sig på men det blåste lite så det var rätt gött.

Kommer inte skriva matdagbok här längre utan jag har en liten bok här hemma som jag skriver i istället. Är ju inte så kul för er att läsa vad jag stoppar i mig utan bättre att ni får läsa om mina framgångar med motion och om jag går ner i vikt...

Hur som haver så tänker jag på vad jag stoppar i mig nu :)

torsdag 25 augusti 2011

Rätt så...

Utvilad idag...Leah vakna bara en gång inatt och ville ha mat och sen ringde min klocka 6.45 men hon ville sova lite till så det fick hon. Elis har varit på dagis idag och det går jättebra och han är inte alls ledsen över att jag går, det känns bra :) imorgon får jag se vad vi hittar på men nåt blir det...

Matdagbok;
Frukost: frökuse med ost och skinka ett glas vatten
Lunch: matlåda med kycklinggryta och ett glas vatten
Mellis: inget
Kvällsmat: köttbullar och potatis med gräddsås och gurka ett glas vatten

Motion; gick till maxi och tillbaka...

onsdag 24 augusti 2011

Matdagbok

Idag åt jag;
Frukost: en fralla med skinka och ett glas vatten
Lunch: spagetti och köttfärssås med en stor bit gurka till och ett glas vatten
Mellis: ett äpple
Kvällsmat: kycklinggryta med pasta och sallad och ett glas vatten

Klappar mig själv på axeln och tycker jag är duktig! 1 dag men det är början på nåt nytt :) har sagt till mig själv att jag iallafall denna veckan får ta ett glas cola var dag men tänker nog hoppa det idag...sen ska jag få unna mig nåt götte i helgen för nåt ska man ha att se fram emot ;)

Motion: promenerade 6 km med familjen :)

Nackspärr Allan...

Har jag och det suger...gör jätteont när jag lyfter Elis, det liksom hugger till i nacken. Inte kul, men det kommer säkert av att jag sov på nåt konstigt sätt inatt.

Matdagboken kommer jag redovisa för er ikväll men än så länge känner jag mig väldigt duktig och ut och gå 6 km ska vi em oxå så det känns också gött :)

Nej nu ska jag passa på och vila lite...Zzzzzz

tisdag 23 augusti 2011

Måste ta tag i...

Och bli en lite hälsosammare människa. Nu jävlar!!! Marcus har redan börjat för några veckor sen. Jag är sådan att jag dricker cola varje dag och gärna nåt sött till och så kan det gärna slinka med nåt mer sött. Är inte nöjd hur jag ser ut nu.

Jag tror att man skriver en mat/gotte lista vad man äter under en dag kan göra en starkare på att låta bli...jag är extrem med det söta jag äter, skulle platsa hos Anna Skipper när man sett vad vissa av dem äter som hon varit hos ;)

Så är ni fler som vill hänga på att blotta vad man äter och hur mycket man rör sig får ni gärna hänga på. Jag tror iallafall att en sån matdagbok kan stärka mig från att låta bli så imorgon ska jag ta tag i detta och blotta för er vad jag äter och hur mycket jag rör mig. Peppa mig gärna :) Ska på bröllop i mitten av oktober och skulle gärna ha gått ner 5 kg till dess...

Kom gärna med tips och idéer på maträtter!!!

måndag 22 augusti 2011

Gekås - Ullared

Jag längtar tills jag ska få åka dit och shoppa, har hittat deras blogg där de uppdaterar frekvent under dagen med shoppingtips, så jag kan säga att min shoppingslista fylls på ;) Har ni några tips på vad man "måste" handla när man är där...förutom bakplåtspapper ;) är jag tacksam för förslag...

Det gick hur bra som helst att lämna Elis idag, får hoppas att det fortsätter så....inget gråt utan direkt började han leka med traktorerna och lastbilarna. Han vinka t.o.m till mig när jag skulle gå...Han har även under sommaren och speciellt nu de senaste veckorna börjat babbla på som bara den...Pratar t.o.m. hela meningar ibland, men ibland när han vill säga nån riktigt lång mening får han inte riktigt till det och då förstår man inte riktigt vad han vill, men oftast!

Med Leah går det riktigt bra nu och magen hennes har lugnat sig, vi ger henne bifidus en gång om dagen så magen ska hålla igång så hon slipper bli förstoppad och ha ont...så nu är det inte så mycket skrik, nu är det mest när hon är hungrig, gjort nåt i blöjan eller bara vill ha lite närhet. Så nu är allt mycket lugnare och Elis tycker det är kul att vara storebror...

söndag 21 augusti 2011

Imorgon så...

Börjar allvaret...Marcus börjar jobba och Elis ska till dagis...vi har ju hälsat på men jag tror att det kan bli lite ledsamt ändå..Men det kommer allt gå, det blir vad man gör det till =P sen jobbar Marcus bara två veckor sen är han ledig två till =) då tar han sina 10 pappadagar för Leah. Det är då jag ska till Ullared och shoppa...listan på vad jag ska handla börjar fyllas på...nice nice...

Idag blir det nog en sväng till jobbet för att fixa med lönerna och sen hem och förbereda inför dagis imorgon. Packa med extrakläder, snutte, napp mm.

Får ta och ringa försäkringskassan imorgon då vi inte fått barnbidrag för Leah än...det kommer ju alltid månaden efter de har kommit men inga pengar hade rullat in på kontot. Söpp!